Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk i folie med grönsås och ­vitkålssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g benfri vit fisk, t ex hoki, sej eller uer (kungsfisk)
  • ugnsfolie
  • salt och peppar

Grönsås:

  • 1 liten kruka gräslök
  • 1 färsk grönmynta
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk fänkålsfrö

Vitkålssallad

  • 300 g vitkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk örtkrydda
  • 2 dl majonnäs

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i folie i en ugnsfast form. Salta och peppra och stäng paketet. Låt stå i 15-20 minuter beroende på storlek på bitarna.
  2. Mixa eller hacka örterna med citron och olivolja med mixerstav eller i blender. Smaka av med salt och peppar. Rör i fänkålsfrö och låt örtsåsen stå och dra.
  3. Skiva vitkålen. Lägg den i en skål och häll på olivolja, ­vinäger och örtkrydda. Rör runt ordentligt.
  4. Servera med majonnäs.