Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fisk i currysås med tagliatelle

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 500-600 g vit fiskfilé, till exempel gös eller sej

  • 1 lime, skivad

  • Glaze:

  • 1 lime, skalet

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 2 msk sweet chilisås

  • Sås:

  • 4 dl vatten

  • 1 tärning grönsaksbuljong

  • 1/2 vaniljstång delad och urskrapad

  • 1 lime, pressad saft

  • 1/2 msk curry

  • 1 tsk honung eller sirap

  • 1 tsk majsstärkelse, (Maizena) +1 msk vatten

  • 1 msk smör

  • Tillbehör:

  • tagliatelle

  • 1 morot

  • 1 msk smör


Så här gör du

  1. Börja med såsen. Koka upp vatten, buljong, vaniljstång med frön och limesaft. Koka kraftigt tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt curry och honung. Rör ut majsstärkelsen med vattnet och häll i såsen. Koka upp, dra kastrullen åt sidan, lägg i smöret och vispa tills det löst sig.

  2. Rör ihop glazen. Skala och strimla moroten med hjälp av en potatisskalare.

  3. Koka tagliatellen enligt anvisningarna på paketet. Slå av kokvattnet och blanda pastan med morotsstrimlor och smör.

  4. Skär fisken i portionsbitar. Stek fisk och limeskivor i smör, salta och peppra.

  5. Fördela pastan på fyra tallrikar, häll såsen över. Placera fisken över pastan och skeda glaze över fisken. Toppa med stekta eller färska limeskivor.