Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fishcakes med västerbottensost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g fiskfilé, benfri
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl västerbottensost, riven
  • 100 g haricots verts, finstrimlade
  • 4 st vårlökar, finstrimlad
  • 0,5 st röd chilifrukt, finhackad
  • smör till stekning
  • 3 dl cornflakes, krossade

Wokad pak choy:

  • 6 st pak choy, halverade
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • flingsalt

Dippsås:

  • 1 dl soja
  • 0,5 dl risvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 0,5 st piri-piri, hackad
  • 1 st vårlök, hackad

Så här gör du

  1. Dela fisken i några bitar och lägg i mixer.
  2. Salta och peppra.
  3. Mixa några varv, tillsätt grädde och kör smeten tills den är nästan slät. Blanda ner ost, bönor, vårlök och chili.
  4. Forma till cirka 14 små biffar med lätt fuktade händer, lägg dem på en lätt fuktad tallrik eller plastfilm så att de inte fastnar.
  5. Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen.
  6. Vänd biffarna i cornflakes och stek dem i gyllene i smör, cirka 1 minut per sida.
  7. Woka pak choy hastigt i olja, krydda med vitlök och salt.