Fish Taco

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
4 portioner
Fisken
- 400 g vit fisk
- 2 dl panko
- 2 dl mjöl
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- salt
- olja till fritering
Yoghurtsås
- 2 1/2 dl matlagningsyoghurt
- 2 tsk flytande honung
- 2 tsk chipotlepasta
- salt, peppar
Guacamole
- 3 avokado
- 1 chilipeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 rödlök
- 2 msk hackad koriander
- pressad saft av en limefrukt
- 4-6 tortillabröd (original)
Så här gör du
- Börja med att skiva torsken i bitar. Salta och låt stå i ca en halvtimme.
- Blanda sedan mjöl, spiskummin och chili. Rör ut ägget och häll upp panko på en tallrik. Panera torsken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko. Se till att fisken är helt täckt. Inför servering hettar du upp oljan och fritera två min på varje sida.
- Blanda yoghurt, honung, chilisås och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
- Hacka chili, lök, vitlök och koriander. Blanda samtliga ingredienser till guacamolen i en mixer och mixa till önskad konsistens. Tips för tillbehör. Jag serverade min fish taco tillsammans med lime, färsk koriander, picklad rödlök, rödkål, rädisor, tortillias (jag gjorde hemmagjorda, sjukt värt). Enjoy !
- Servera fisken med sås och guacamole i tortillabröd. Toppa med grovhackad koriander.

Du kanske även gillar
Populära recept