Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish Taco

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 112 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 400 g vit fisk
  • 2 dl panko
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • olja till fritering

Yoghurtsås

  • 2 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk chipotlepasta
  • salt, peppar

Guacamole

  • 3 avokado
  • 1 chilipeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk hackad koriander
  • pressad saft av en limefrukt
  • 4-6 tortillabröd (original)

Så här gör du

  1. Börja med att skiva torsken i bitar. Salta och låt stå i ca en halvtimme.
  2. Blanda sedan mjöl, spiskummin och chili. Rör ut ägget och häll upp panko på en tallrik. Panera torsken först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko. Se till att fisken är helt täckt. Inför servering hettar du upp oljan och fritera två min på varje sida.
  3. Blanda yoghurt, honung, chilisås och smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
  4. Hacka chili, lök, vitlök och koriander. Blanda samtliga ingredienser till guacamolen i en mixer och mixa till önskad konsistens. Tips för tillbehör. Jag serverade min fish taco tillsammans med lime, färsk koriander, picklad rödlök, rödkål, rädisor, tortillias (jag gjorde hemmagjorda, sjukt värt). Enjoy !
  5. Servera fisken med sås och guacamole i tortillabröd. Toppa med grovhackad koriander.