Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish taco med guacamole & mango

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 64 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 litet sommarkålshuvud
  • 1 röd chili
  • 1 liten salladslök
  • 1 lime, saft och rivet zest
  • 3 msk neutral olja
  • 1 bunt koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Fisk:

  • 400 g torsk
  • salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • neutral rapsolja till stekning

Guacamole:

  • 2 avokador
  • 1 liten tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ lime, färskpressad saft

Till servering:

  • tärnad mango
  • tortillabröd

Så här gör du

  1. Kålsallad: Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva tunt. Skala och skiva löken tunt, även blasten. Lägg allt i en bunke och tillsätt limesaft, zest, olja och koriander och riv ner vitlöken. Salt och peppra.
  2. Guacamole: Kärna ur och skala avokadon. Mosa direkt på skärbrädan med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka. Skala och riv vitlöken och blanda med avokado, tomat och lime. Smaka av med salt.
  3. Fisk: Skär torsken i kuber. Salta och vänd sedan i mjöl. Vispa upp äggen och vänd fiskbitarna i äggsmeten och till sist i panko. Stek till de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad, mango och guacamole i tortillabröd.