Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish n’ chips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 5 bakpotatisar, skurna i chips-storlek
  • 3 matskedar rapsolja
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 matsked havssalt
  • 4 skinnfria och benfria fiskfiléer, välj vit fisk
  • 125 g vetemjöl
  • 280 av kall ljus öl
  • 3-4 matskedar vetemjöl till panering havssalt
  • svartpeppar
  • solros eller rapsolja till att steka fisken
  • 1 citron, i klyftor till servering

Ärtor

  • en generös klick smör
  • 500 g frysta ärtor
  • en handfull myntablad, finhackade

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 ° c och blancherna potatisen i en kastrull med kokande vatten i ca fem minuter, häll av och låt torka på en kökshandduk.
  2. Ta fram en ugnsplåt och vänd runt den blancherade potatisen med oljan, rosmarinkvistar, krydda med havssalt och svartpeppar och baka i ugnen i ca 45 minuter. Vänd potatisen efter halva tillagningstiden.
  3. I en liten kastrull, koka ärtorna med lite smör tills de är varma rakt igenom, krydda med havssalt och svartpeppper. Lägg mynta och sedan mosa grovt.
  4. Gör smeten till fisken när potatisen börjar bli klar. Fyll en stekpanna med höga kanter med olja och hög värmen. Det måste vara väldigt varmt när du börjar steka, ha ett lock till hans om oljan skulle ta eld så du kan kväva elden.
  5. Täck fisken i 3-4 msk vetemjöl, skaka bort överskottet och ställ åt sidan.
  6. Placera mjölet i en stor bunke, häll i lite öl och blanda igenom, fortsätta att slå på ölen och blanda tills du har en slät smet. Krydda med lite svartpeppar. Testa att temperaturen i stekpannan är rätt genom att prov steka lite smet, om det flyter och puffar upp sig, då är den redo.
  7. Arbeta bredvid pannan, doppa den mjölade fisken i smeten, en i taget och sedan ner i den heta oljan. Se till att inte ha för mycket i stekpannan samtidigt, då sänks värmen.
  8. Stek i ca 4 minuter tills de är gyllenbruna och vänd efter halva tillagningstiden. Använd en tång av metall.
  9. Ta bort fisken från pannan med en hålslev och lägg på ett fat med lite hushållspapper så eventuell överflödig olja rinner av. Krydda med en generös stänk av havssalt, några citronklyftor och en god portion av ugnsrostad potatis och krossade myntaärtor.
1 kommentar om "Fish n’ chips"