Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish ‘n’ chips på sötpotatis och lax

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Serveras med citron & majonnäs.

Ingredienser

  • 800 g skivad lax
  • 5 sötpotatisar
  • 1 fänkål
  • 6 rädisor
  • 1 gurka
  • 100 g rucola
  • 2 citroner
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl mjöl
  • 4 ägg
  • 6 dl ströbröd
  • 1 liter frityrolja
  • salt

Så här gör du

  1. Hetta upp frityrolja i en tjockbottnad kastrull med tillhörande lock till 160 grader.
  2. Panera fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
  3. Skär sötpotatisen i tunna skivor. Fritera sötpotatisen krispig i oljan och lyft sedan upp med en hålslev och låt potatisen rinna av på hushållspapper.
  4. Fritera laxen krispig i omgångar och låt rinna av på hushållspapper. Salta potatisen och fisken direkt.
  5. Hyvla/skär tunt fänkål, rädisa och gurka. Låt sedan grönsakerna ligga i isvatten i 10 minuter. Lyft sedan upp och blanda med rucola.
  6. Servera med en citronklyfta och en klick majonnäs.