Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish ’n’ chips 4 årstider – fyra olika paneringar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Mjöl-mjölk-mjöl

  • mjöl
  • mjölk

Dubbelpanering med ströbröd

  • mjöl
  • uppvispat ägg
  • ströbröd, gärna panko

Patafrismet med öl och kummin

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl mörkt öl
  • 1 msk kumminfrön

Tempura

  • 1 dl maizena
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3/4 dl kall öl, gärna mörk

Så här gör du

  1. Mjöl-mjölk-mjöl: Denna panering lämpar sig bäst för ädlare fiskar där fiskens egen karaktär får lysa igenom, exempelvis sjötunga eller piggvar. Som man hör på namnet vänder man först fisken i mjöl för att sedan doppa den i mjölk och vända i mjöl igen.
  2. Dubbelpanering med ströbröd: Den här paneringen håller sig fint krispig och passar bra på restaurang eftersom fisken kan förpaneras. Den passar till alla fisksorter men framför allt vita fiskar som kolja och torsk. Vänd i mjöl, doppa i vispat ägg, vänd i ströbröd, gärna panko.
  3. Patafrismet med öl och kummin: Denna typ av panering är vanlig i Storbritannien och anses vara den klassiska paneringen till fish’n’chips.
  4. Blanda mjöl och bakpulver med salt. Vispa äggvitan. Blanda vattnet och ölen med mjölblandningen hastigt. Vänd i den vispade äggvitan och kumminfröna.
  5. Tempura: Den perfekta paneringen till skaldjur och grönsaker. Blanda maizena, bakpulver och mjöl med ägg hastigt och inte så noga. Tillsätt öl tills en tjock smet bildas.