Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish and chips – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Fisk:

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströbröd

Remouladsås:

  • 2 tsk curry
  • 2 tsk koncentrerad äpplejuice
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl picklesgrönsaker
  • 2 msk liten kapris
  • Salt

Mosade ärtor med mynta:

  • 400 g små frysta ärtor, tinade
  • 100 g smält smör
  • 10 myntablad
  • salt

Potatis:

  • 600 g fast potatis
  • Salt och olivolja

Så här gör du

  1. Dela fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, ägg och sist panko. Fritera på 180° i ca 3 minuter tills fisken blir krispig och gyllenbrun. Smaka av med salt.
  2. Blanda curry och äpplejuice och låt svålla några minuter. Hacka picklesgrönsakerna, Blanda allt och smaka av med salt.
  3. Värm ärtorna i smöret. Blanda i mynta och mixa snabbt med stavmixer. Smaka av med salt.
  4. Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225° i ca 30 minuter.