Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fish and chips med remouladsås – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 12 stora strömmingsfiléer
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 pkt tempuramix
  • salt
  • neutral olja till fritering, till exempel solrosolja elelr rapsolja

Pommes frites

  • 8 potatisar
  • neutral olja till fritering, tillexempel solrosolja eller rapsolja

Remouladsås

  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl pickles
  • 2 msk gräddfil

Till garnering

  • hjärtsallad
  • 1/2 msk hackad dill
  • persilja

Så här gör du

  1. Friterad strömming: Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.
  2. Strö ut vetemjöl på ett fat.
  3. Blanda tempuramixen enligt förpackningen.
  4. Värm oljan till 170 grader.
  5. Vänd filéerna först i vetemjöl och sedan i tempurasmeten.
  6. Fritera strömmingen gyllenbrun precis före servering. Vänd upp dem på ett hushållspapper. Strö över salt.
  7. Pommes frites: Tvätta, torka och skär potatisen i ½ centimeter tjocka pommes frites.
  8. Värm oljan till 170 grader.
  9. Fritera potatisen gyllenbrun och vänd upp på hushållspapper. Salta lätt.
  10. Remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
  11. Servera med sallad och pommes frites. Garnera med dill och persilja.