Fish and chips med remouladsås – recept

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
4 portioner
- 12 stora strömmingsfiléer
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 pkt tempuramix
- salt
- neutral olja till fritering, till exempel solrosolja elelr rapsolja
Pommes frites
- 8 potatisar
- neutral olja till fritering, tillexempel solrosolja eller rapsolja
Remouladsås
- 2 dl majonnäs
- 1/2 dl pickles
- 2 msk gräddfil
Till garnering
- hjärtsallad
- 1/2 msk hackad dill
- persilja
Så här gör du
- Friterad strömming: Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.
- Strö ut vetemjöl på ett fat.
- Blanda tempuramixen enligt förpackningen.
- Värm oljan till 170 grader.
- Vänd filéerna först i vetemjöl och sedan i tempurasmeten.
- Fritera strömmingen gyllenbrun precis före servering. Vänd upp dem på ett hushållspapper. Strö över salt.
- Pommes frites: Tvätta, torka och skär potatisen i ½ centimeter tjocka pommes frites.
- Värm oljan till 170 grader.
- Fritera potatisen gyllenbrun och vänd upp på hushållspapper. Salta lätt.
- Remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
- Servera med sallad och pommes frites. Garnera med dill och persilja.

Du kanske även gillar
Populära recept