Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Julgodis med dadlar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

70 stycken
  • 200 g torkade fikon
  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 digestivekex
  • 2 msk konjak

Garnering

  • 300 g mörk choklad
  • florsocker

Så här gör du

  1. Skär av toppen på fikonen och kasta den. Om dadlarna var kärnfria när du köpte dem - kontrollera så att det inte är några kärnor i dem. Kör fikon, dadlar, mandelmassa, smör eller margarin, digestivekex och konjak till en slät smet i matberedaren. Ställ smeten kallt i minst 30 minuter.
  2. Forma ganska små kulor av smeten. Hacka och smält chokladen över vattenbad och doppa kulorna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper att stelna. Förvara jul­godiset kallt. Sikta över florsocker vid serveringen.