Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Muffins med täcke av rabarber och jordgubbar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

12 muffins
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 msk vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Topping: Rabarber- och jordgubbsjam

  • 3 rabarberstjälkar
  • 250 g jordgubbar
  • 2 dl socker
  • 1 msk vatten

Extra topping:

  • 1-2 digestivekex
  • 2 msk kokossocker

Så här gör du

  1. Placera pappersformar i muffinsplåtar för 12 muffins.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Mätt upp smör och socker i matberedare monterad med en kniv. Mixa ihop cirka 1/2 minut. Rör i ett ägg i taget. Häll i vattnet och kör tills allt blandas. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
  4. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter, eller tills muffinsen är genomgräddade, känn med provsticka.
  5. Jordgubbs- & rabarberjam: 1. Ansa rabarber och skär den i små bitar. Rensa jordgubbarna och skär dem i små bitar. 2. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en liten panna. Låt stå ca 20 minuter, till det börjar safta sig. Koka under omrörning tills sockret löser sig. Minska värmen och koka till massan tjocknar, ca 10 minuter. Låt kallna.
  6. Ta ut muffinsen och toppa dem med cirka 1 1/2 msk jam. Grädda i nedre delen av ugnen ytterligare cirka 3 minuter. Smula över kexen och strö över kokossockret.