Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Filodegspajer med tomater & mozzarella

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 15 mazarinformar i aluminium

  • 5 ark kyld filodeg

  • 50 g smör

  • 300 g mozzarella

  • 3 ägg

  • 1 dl vatten

  • 1 dl vispgrädde

  • 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
  • 
1 msk hackad basilika

  • 250 g babyplommontomater

  • 2 tsk strösocker

  • 40 g pinjekärnor


Garnera med:


  • basilikablad


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg filodegsarken ovanpå varandra och dela dem i 3 remsor på längden. Smält smöret och pensla varje remsa med smör, allt eftersom du viker ihop dem. Vik varje remsa fyra gånger till en kvadrat. Lägg den i en aluminiumform. Tryck till mot botten. Gör likadant med de övriga remsorna.

  3. Riv mozzarellan grovt på rivjärn och lägg i formarna. Vispa samman ägg, vatten och grädde i en skål. Salta, peppra och tillsätt hackad basilika. Fyll formarna med äggstanningen.

  4. Dela tomaterna och fördela i formarna med snittytan uppåt. Strö över lite socker och pinjekärnor. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Låt pajerna svalna något. Garnera med basilikablad. Servera till soppa eller som en del i en buffé.