Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Filmjölksbröd med solroskärnor & linfrön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 28 st har redan röstat

Riktigt mörkt bröd som smakar ljuvligt med en klick saltat smör. Toppa brödet med solroskärnor eller kanske pumpakärnor.

Ingredienser

2 stycken
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön, hela
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 l filmjölk
  • smör till formen

Topping

  • 2 msk solroskärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sirap och filmjölk i en skål.
  3. Blanda ihop alla ingredienser. Fördela smeten i formarna, platta till smeten och strö över solroskärnorna.
  4. Grädda formarna på nedersta falsen i ugnen i cirka en timme. Lägg på aluminiumfolie när det är 15 minuter kvar av gräddningstiden.
  5. Ta ut bröden ur ugnen och låt dem vila i formarna i 5 minuter. Vänd sedan upp bröden på ett galler och låt svalna under bakduk.