Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Pizza bianco

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 134 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner, 2 pizzor

Pizzadeg, 1 sats (2 pizzor)

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ,5 tsk bakpulver
  • 0 ,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 ,5dl kallt vatten

Pizza #1

  • 1 dl creme fraiche
  • 2 st portabellosvamp, tunt skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 250 g mozzarella, urkramad och riven i bitar
  • 50 g ruccola
  • 1 citron, juice
  • olivolja

Pizza #2

  • 1 gullök, tunt skivad
  • 150 g rökt sidfläsk i bit, tärnad
  • 100 g gruyereost, riven
  • 100 g svartkål
  • svartpeppar
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ⁄2 kruka gräslök, finhackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°c, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  2. Degen: Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg.
  3. Kavla ut degarna på mjölat bakplåtspapper. Tips: Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenprotinet och degen blir mycket krispigare.
  4. Pizza #1: vispa creme fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bred sedan ut den på pizzadegen, strö över rödlöken, mozzarellan och portabellosvampen.
  5. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra över bakplåtspappret med pizzan till plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa sedan med ruccola, lite citron juice och olivolja.
  6. Pizza #2: strö på ett lager gruyereost, gullök, sidfläsk och lägg på svartkålsblad, peppra ordentligt.
  7. Ta ut den varma plåten ur ugnen och över bakplåtspappert med pizzan till plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa med klickar av gräddfil och strö över gräslök.