Logga in här

Fikonmarmelad med portvin

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 dl
  • 8 fikon
  • 1 lagerblad
  • 2 stjärnanis
  • ½ dl portvin
  • 2 dl råsocker eller strösocker

Så här gör du

  1. Klipp bort stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg dem i en kastrull.
  2. Lägg i lagerblad och stjärnanis och häll på portvin. Koka upp och sjud i cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt sockret och rör om. Koka upp och sjud i 5–10 minuter, tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen. Tänk på att den tjocknar när den kallnar också.
  4. Ta bort stjärnanisen med en gaffel (annars kan marmeladen bli besk om den får ligga kvar för länge). Fyll upp i ett par väl rengjorda, små glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.
  5. Förvara burkarna i kylen.