Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fikonbollar med mandelmassa och kakao

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Fikon hör julen till! Här blandas fikonen med mandelmassa, kakao och havregryn innan de rullas i smält, mörk choklad och riven kokos.

Ingredienser

18 stycken
  • 75 g torkade fikon
  • 100 g mandelmassa
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör, mjukt
  • 1 ½ dl havregryn

Att rulla i:

  • 50 g mörk choklad
  • 1 ½ dl riven kokos

Så här gör du

  1. Klipp bort de hårda stjälkarna på fikonen. Skär fikonen i bitar och lägg i en mixer.
  2. Riv mandelmassan fint och lägg i mixern. Lägg i kakao och smör och mixa ihop allt.
  3. Lägg massan i en skål. Vänd i havregrynen för hand i massan. Rulla till bollar, lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.
  4. Hacka chokladen och smält den i mikron eller i ett vattenbad.
  5. Häll upp kokosen på ett fat.
  6. Lägg lite choklad i handen och rulla bollarna en och en i choklad och sedan i kokosen.
  7. Förvara bollarna i en lufttät burk i kylen.