Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fikon- & philadelphiapaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

De sötsyrliga fikonen är jättegoda tillsammans med len philadelphiaost.

Ingredienser

10 portioner
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g margarin eller smör
  • 1 litet ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 6 färska fikon

Garnering

  • florsocker
  • myntablad eller citronmeliss

Servering

  • crème fraiche eller vispad grädde

Så här gör du

  1. Kör vetemjöl, socker, margarin eller smör och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en sockerkaksform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Tryck ut degen så att den går cirka 4 centimeter upp på kanten.
  2. Ställ pajskalet i frysen i 1 timme.
  3. Lägg philadelphiaost, ägg och florsocker i en bunke och kör med en elvisp till en slät smet. Bred ut philadelphia-smeten i pajskalet.
  4. Dela fikonen i halvor och lägg dem i philadelphiasmeten. Grädda pajen i 200 grader i 30-35 minuter.
  5. Sikta över florsocker och garnera med myntablad eller citronmeliss. Servera pajen rumstempererad med en klick crème fraiche eller vispad grädde.