Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fias gröna favorit

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8-10 portioner
  • Fyra skivor av rågbrödskakor med eller utan hål

Fyllning

  • 3 hackade hårdkokta ägg
  • 1 pkt mjukost
  • 500 g Keso
  • 4 stjälkar finhackad blekselleri
  • 1/2 finhackad purjolök
  • Saften av 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • Dekoration sidor
  • 2 dl crème fraiche
  • ärtskott
  • Dekoration ovanpå
  • Ärthummus
  • 3 hårdkokta ägg
  • 5 dl kokta gröna ärtor
  • 2 dl cream cheese
  • Salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 8 delade gröna sparrisar
  • 4 delade morötter
  • Rädisor
  • cocktailtomater i olika färg
  • Små buketter av broccoli
  • Ärtskott och solrosskott

Så här gör du

  1. Blanda samma ägghack, ost och keso. Rör i grönsakshacket och citronsaften. Salta och peppra.
  2. Dela bröden på mitten och lägg en undersida på en tallrik. Bred på 1/3 av fyllningen. Lägg på en översida upp och ned och lägg på 1/3 av fyllningen. Lägg nästa översida upp och ned och lägg på det sista av fyllningen. Lägg den sista brödskivan(en undersida) upp och ned överst.
  3. Ta en ren fuktad handduk och lägg över tårta. Placera en skärbräda och något tungt över tårtan och ställ in i kylen 1-2 dagar. I det här skedet, utan handduk och tyngd förstås, kan tårtan frysas in och håller sig cirka en vecka i frysen.
  4. Mixa ägg, ärtor och cream cheese med en stavmixer eller i en matberedare. Salta och peppra. Garnering. Bred ärthummus runt hela tårtan. Klappa in ärtskott på sidorna och strö ut små blad av sallad över tårtan. Lägg ut halverade sparrisar och morötter skurna på längden i en cirkel. Skeda eller spritsa ut ärthummus i mitten enligt bilden. Hacka lite rädisor och lägg i mitten. Strö över små broccolibuketter och solrosskott. Lägg rädisor och cocktailtomater i en ring runt tårtan.