Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fettuccine med krämig parmesansås.

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st kycklingbröst
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyfor
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 100 g parmesan
  • 2 dl grädde
1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 150 g fettucine eller papardelle

Så här gör du

  1. Smörstek kycklingen och ta upp från pannan. Håll varm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i samma panna som ni stekte kycklingen i. Häll på buljongen och grädden och låt koka ca 5 minuter. Mixa i parmesanen och smaka av med salt och peppar och eventuellet lite citronsaft. Koka pastan och häll av vattnet. Skiva kycklingen. Blanda ner pastan i såsen och tillsätt tomaterna. Lägg på kycklingen och riv parmesanost över och dekorera med färsk basilika.