Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fettuccine Alfredo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl vispgrädde
  • 50-75 g smör
  • 300 g fettuccine
  • 5 dl riven pecorinoost
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 2 msk strimlad persilja

Till garnering och servering

  • 1 dl riven pecorinoost
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • nymalen svartpeppar
  • grillad kyckling, kan uteslutas

Så här gör du

  1. Låt grädden sjuda upp i en gryta. Lägg i smöret och låt det sakta smälta i grädden på ej för stark värme, under omrörning, utan att koka. Låt såsen stå på svag värme, rör om då och då, medan du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll 1 dl av pastavattnet i såsen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda såsen med den rivna osten, lite i taget, tills den smälter och såsen blir varm, utan att den kokar. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner pastan, blanda i persiljan och låt vila på svag värme under lock 5 minuter.
  4. Fördela pastan i varma tallrikar, garnera med riven ost och persilja. Peppra. Servera som ensamrätt eller med grillad kyckling.