Fettuccine Alfredo

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
4 portioner
- 4 dl vispgrädde
- 50-75 g smör
- 300 g fettuccine
- 5 dl riven pecorinoost
- salt, nymalen svartpeppar
- 2 msk strimlad persilja
Till garnering och servering
- 1 dl riven pecorinoost
- 2 msk strimlad bladpersilja
- nymalen svartpeppar
- grillad kyckling, kan uteslutas
Så här gör du
- Låt grädden sjuda upp i en gryta. Lägg i smöret och låt det sakta smälta i grädden på ej för stark värme, under omrörning, utan att koka. Låt såsen stå på svag värme, rör om då och då, medan du kokar pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll 1 dl av pastavattnet i såsen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
- Blanda såsen med den rivna osten, lite i taget, tills den smälter och såsen blir varm, utan att den kokar. Smaka av såsen med salt och peppar. Vänd ner pastan, blanda i persiljan och låt vila på svag värme under lock 5 minuter.
- Fördela pastan i varma tallrikar, garnera med riven ost och persilja. Peppra. Servera som ensamrätt eller med grillad kyckling.

Du kanske även gillar
Populära recept