Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaostpaj


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • Pajdeg:

  • 2 dl sojamjöl, dinkelmjöl eller bovetemjöl.

  • 100 g smör

  • 1 msk parmesanost


Fyllning:


  • 4 ägg

  • 2 dl grädde

  • 1 dl mjölk

  • 200 g fetaost

  • 250 g bladspenat

  • 75 g soltorkade tomater i marinad

  • 50 g svarta oliver

  • 1 näve valnötter

  • 1/2 purjolök

  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 
Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt degen vila i kylskåp, 1 timme. Klä en pajform med degen. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter i 200 grader. Fräs lök, spenat och soltorkade tomater.

  2. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Blanda ner den stekta röran. Häll allt över pajskalet. Smula över fetaost, strö över oliver och valnötter. Grädda i ugnen i 25 minuter.