Fetaostpaj med spenat och tomatsallad

Foto: Thomas Carlén
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 msk repad citrontimjan
- 125 g smör
- 2 msk vatten
Fyllning
- 400 g färsk spenat
- 150 g fetaost
- 4 ägg
- 3 dl gräddfil
- salt, peppar
- 1 msk repad citrontimjan
- 1/2 tsk chiliflingor
Tomatsallad
- 250 g små plommontomater, mixade färger
- 2 salladslökar
- 2 msk färsk basilika
- salt, peppar
Så här gör du
- Mixa vetemjöl, grahamsmjöl, citrontimjan och smör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
- Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.
- Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.
- Vispa samman ägg, gräddfil och repad timjan i en skål. Salta och peppra. Tärna fetaosten och fördela över pajen. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över chiliflingorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt pajen svalna något innan serveringen.
- Dela tomaterna och blanda med skivad salladslök och strimlad basilika. Salta och peppra. Fördela i mitten på pajen vid serveringen.

Du kanske även gillar
Populära recept