Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaostpaj med spenat och tomatsallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 msk repad citrontimjan
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g färsk spenat
  • 150 g fetaost
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • salt, peppar
  • 1 msk repad citrontimjan
  • 1/2 tsk chiliflingor

Tomatsallad

  • 250 g små plommontomater, mixade färger
  • 2 salladslökar
  • 2 msk färsk basilika
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Mixa vetemjöl, grahamsmjöl, citrontimjan och smör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
  2. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.
  3. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225°, 10 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten, så att spenaten slakar. Spola över kallt vatten. Krama ur den förvällda spenaten och fördela i pajskalet.
  4. Vispa samman ägg, gräddfil och repad timjan i en skål. Salta och peppra. Tärna fetaosten och fördela över pajen. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över chiliflingorna. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Låt pajen svalna något innan serveringen.
  5. Dela tomaterna och blanda med skivad salladslök och strimlad basilika. Salta och peppra. Fördela i mitten på pajen vid serveringen.