Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaostfylld fläskytterfilé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

En saftig och smakrik variant på fylld fläskytterfilé som både har sting och sötma i form av chili och torkade aprikoser!
Servera gärna med ugnsrostad potatis eller sötpotatis och en stor sallad!

Ingredienser

4 portion
  • 1 st 
Cirka 800 g hel bit fläskytterfilé
  • 1/3 st 
röd chilifrukt
  • flingsalt

Fyllning till köttet

  • 75 g 
fetaost

  • 2/3 st röd chilifrukt
  • 2 tsk olivolja
  • 4 st torkade aprikoser
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm flingsalt

Så här gör du

  1. Putsa fläskytterfiléen och skär en djup skåra längst med långkanten på filén. Var försiktig så att du inte skär hela vägen igenom utan stanna va 1 cm innan skärbrädan.
  2. Hacka chilifrukten fint och gnid in köttet med 1/3 av chilihacket, samt krydda med flingsalt. Lägg i en plastpåse och låt köttet ligg och ta smak minst 30 min. Rör under tiden ihop fyllningen och sätt ugnen på 175 grader.
  3. Mosa fetaosten i en bunke tillsammans med olivoljan. Hacka aprikoserna fint och tillsätt tillsammans med resten av den hackade chilin till fetaosten. Krydda med lite flingsalt och torkad timjan och blanda väl.
  4. Skrapa bort chilihacket från köttet och fyll sedan ytterfilén med fetaostblandningen. Bind ihop köttet med hjälp av steksnöre eller tandpetare men var noga med att komma ihåg att ta bort dem innan servering! Bryn sedan köttet i lite olivolja så att ytan får en fin färg. Lägg i en ugnsfast form och slutför tillagningen mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Använd gärna en köttermometer, tag då ut köttet när dess innertemperatur nått 72 grader!