Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fetaost saganaki

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

En god och härlig förrätt från det grekiska köket

Ingredienser

1 stycken
  • 2 st Filodegsark
  • 150 g Fetaost bit
  • 2 msk Olivolja
  • 0,5 tsk Sesamfrön
  • Honung

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 220grader
  2. Pensla filodegsarken på fram och baksida och lägg ihop
  3. Lägg fetaostbiten på ena kortsidan och rulla sedan med resten av filodegen. Vik ihop ändarna och lägg den i en ugnfastform
  4. Grädda i ugnen tills den fått fin gyllenbrun färg. Ca 15min
  5. Strö över sesamfrön och ringla över honung. Kan oxå uteslutas för de som önskar.
  6. Smaklig måltid!