Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Festbröd med zucchini och mozzarella

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 bröd
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 2 mellanstora squash
  • olivolja
  • 250 g mozzarella
  • 25 g pinjenötter

Så här gör du

  1. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Smula jästen i degbunken och rör ut den med vattnet. Tillsätt olivolja, salt och vetemjöl och arbeta degen i minst 10 minuter i maskin. Låt jäsa i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem mjuka. Salta dem och låt svalna. Skär mozzarellan i tunna skivor.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en 1 centimeter tunn, rektangulär kaka, cirka 30 x 20 centimeter. Fördela zucchiniskivorna över degen, strö lite flingsalt över och fördela sedan mozzarellabitarna över zucchinin.
  4. Rulla ihop degen från långändan till en tjock rulle och skär den i 12-14 bitar. Ställ bitarna tätt med snittytan upp i formen. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  5. Strö över pinjenötter och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.