Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ferrytårta med jordnötssmör, grädde & bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Den här tårtan kom till när Cathrine Schück och skidskytten och OS-guldmedaljören Björn Ferry gjorde en LCHF-bok tillsammans. Nytt på tårtan är lagret med osötat jordnötssmör.

Ingredienser

1 TÅRTA

Tårtbotten

  • 2 msk vatten
  • 70 g mörk choklad
  • 150 g mandelspån
  • 40 g mjukt smör

Garnering

  • 2 dl osötat jordnötssmör
  • 2 dl vispgrädde
  • valfria bär
  • mörk choklad

Så här gör du

  1. Tårtbotten: Fodra en pajform med löstagbar botten med smörpapper eller plastfilm. Koka upp vattnet till tårtbotten. Dra kastrullen av plattan och rör ned chokladen och rör tills det smält.
  2. Kör mandelspånen till mjöl i matberedare. Tillsätt smöret. Rör sist ned den smälta chokladen.
  3. Fördela mandelröran i botten på pajformen. Låt den stelna i frysen under 1 timme.
  4. Garnering: Bred ut jordnötssmöret över chokladbotten.
  5. Vispa grädden och klicka ut den över smöret.
  6. Dekorera tårtan med färska bär.
  7. Riv gärna lite choklad över tårtan precis före servering.