Logga in här

Favoritomelett med spenat och ost


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

  • 3 ägg

  • en stor klick smör eller kokosolja

  • en näve färsk bladspenat

  • 2-3 msk riven ost eller samma mängd tärnad

  • salt, peppar


Till servering

  • 
rucola, cocktailtomater


Så här gör du

  1. Vispa äggen ordentligt, så de är fluffiga. Smält en klick smör eller kokosolja i en ­stekpanna. Häll i äggen och rör smeten någon minut med en trägaffel, lägg sedan på spenat och ägg och stek omeletten någon minut till så den får en vacker stekyta inunder men fortfarande krämig och lite rinnig på o­vansidan.

  2. Salta och peppra omeletten och stjälp sedan upp den på fat, med en vacker rundning på omeletten. Formen kommer att hålla värmen kvar i omeletten, vilket gör att osten ­fortsätter att smälta, och rinner sedan ut när du öppnar den.

  3. Servera omeletten med rucola och ­cocktailtomater.