Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fattousch med rädisor och halloumi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 pitabröd
  • olivolja
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 200 g rädisor
  • 4 salladslökar
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 1/2 dl hackad mynta
  • 1 msk pressad citron
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • salt
  • nymald peppar
  • 500 g halloumi
  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i små bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills det får färg, cirka 10 minuter.
  • Dela och kärna ur gurka och tomat. Skär grönsakerna i små bitar.
  • Blanda grönsaker, örter, citron, vitlök och 3 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.
  • Vänd ner brödet i salladen vid servering.
  • Skiva halloumin, eller skär i kuber. Stek i olivolja och servera ihop med salladen.

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i små bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills det får färg, cirka 10 minuter.
  2. Dela och kärna ur gurka och tomat. Skär grönsakerna i små bitar.
  3. Blanda grönsaker, örter, citron, vitlök och 3 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.
  4. Vänd ner brödet i salladen vid servering.
  5. Skiva halloumin, eller skär i kuber. Stek i olivolja och servera ihop med salladen.