Logga in här

Faster rekhas yoghurtkyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • Marinad:
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 grön chilifrukt
  • 1/2 kanelstång
  • 3 gröna kardemummakapslar
  • 5 kryddnejlikor
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • smör eller ghee
  • salt och nymalen svartpeppar
  • basmatiris och chutney till servering

Så här gör du

  1. Stycka kycklingen i sex delar.
  2. Mixa alla ingredienser till marinaden i en matberedare eller mixerkanna.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda den med marinaden och låt stå minst 1 timme i kyl (eller gärna över natten).
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lyft upp kycklingen ur marinaden och bryn i smör eller ghee runtom. Lägg den i en ugnsform.
  5. Häll marinaden i stekpannan och låt den koka ihop till en fastare konsistens under omrörning på medelvärme.
  6. Täck kycklingen med marinaden och stek klart i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i köttet; om köttsaften är klar och genomskinlig är den färdigstekt. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 70 grader när den är genomstekt. Servera kycklingen med basmatiris och chutney.