Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fasangryta med madeira & rotfrukter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fasan, urtagen
  • smör, till stekning
  • 1 färsk rosmarin
  • 1 färsk timjan
  • 2-3 lagerblad
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 75 g rotselleri
  • 3 vitlöksklyftor, hela
  • 3 dl Madeira (sött rödvin)
  • 8 dl vatten
  • salt & malen svartpeppar
  • 4 rödlökar

Tillbehör

  • kokt potatis
  • rönnbärsgelé

Så här gör du

  1. Salta och peppra fasanen och stek den på medelvärme i smör runt om.
  2. Bind ihop fasanlåren och knyt fast en bukett med färsk rosmarin, timjan och lagerblad. Lägg ner fasanen i en gryta.
  3. Skala och skär rotfrukterna i stora bitar. Bryn bitarna i en stekpanna och lägg över i grytan.
  4. Tillsätt vitlök och häll på vin och vatten. koka upp och låt sjuda försiktigt på medelvärme i cirka 50 minuter.
  5. skala lökarna, dela på mitten och lägg i grytan. sjud ytterligare cirka 15 minuter.
  6. Servera fasangrytan med kokt potatis och rönnbärsgelé.