Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färsspett med paprika & persilja

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 st kokt kall potatis
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök
  • paprika, 1/4 röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 16 st spett

Så här gör du

  1. Mosa potatisen. Blanda ner ströbröd, ägg och två matskedar vatten. Låt svälla några minuter.
  2. Finhacka lök och paprika. Pressa vitlöken.
  3. Blanda ner lök, paprika, vitlök, persilja och köttfärs i bunken. Rör till en jämn smet. Salta och peppra efter smak. Forma 16 avlånga järpar av smeten.
  4. Stek järparna i smör i stekpanna i omgångar, tills de får fin färg. Eller stek i ugn på 225 grader, på en smord plåt, i 10–15 minuter. Vänd dem några gånger så att de får fin färg runtom.
  5. Trä järparna på spett och servera varma eller kalla.