Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatissallad med rökt skinka, rädisor och gräslök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 port som bufférätt
  • 1 kg skrubbad färskpotatis
  • 6-8 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 1 ask rucola
  • 1 knippe rädisor
  • 1 gräslök
  • 350 g rökt skinka, hackad
  • Krämig senapsdressing
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Tvätta och skrubba potatisen och dela dem i större i halvor eller kvartar. Koka potatisen mjuk i rejält saltat vatten. Känn med en sticka.
  2. Skiva salladslöken i slantar. Skala gurkan, kärna ur den och dela den på mitten. Skiva den sedan i 1 centimeter tjocka skivor. Skölj ruccolan och rädisorna i kallt vatten. Skiva rädisorna i slantar.
  3. Blanda alla grönsakerna tillsammans med potatisen i en stor skål. Klipp eller skär skinkan i bitar och blanda ner den i salladen.
  4. Vispa ihop grädde, senap, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda om.