Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatis och silltaco

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 800 g färskpotatis
  • 4 msk raps- eller majsolja
  • 3 msk hackad dill
  • 2 finhackade salladslökar
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pepparrotsvisp
  • 250 g sill, inlagd eller matjes
  • 2 röda lökar
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 8 mjuka tortillabröd
  • 4 citronklyftor
  • dillvippor (kan uteslutas)

Så här gör du

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Låt potatisen rinna av och ånga av den noga. Lägg potatisen i en bunke. Ringla över oljan, strö över dill och salladslök, peppra och blanda försiktigt.
  2. Blanda ihop crème fraiche och pepparrotsvisp.
  3. Skär sillen i små bitar.
  4. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Blanda den med sockret tills den börjar safta sig i en bunke. Blanda i vinägern.
  5. Låt var och en göra sina egna tacos i mjuka tortillabröd med potatis, sill, pepparrotskräm picklad lök, citronklyftor och dillvippor.