Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskpotatis och matjesflan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 6 färskpotatisar, kokta och kalla
  • 1 silverlök
  • 1 förpackning utkavlad färsk smördeg
  • 2 dl riven prästost
  • 2 matjesfiléer i bitar, ca 150 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 liten knippa ramslök
  • dillvippor
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala (eventuellt) potatisen och skär den i skivor. Skala och skär silverlöken i tunna ringar.
  3. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Nagga degen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och tryck till degen om den rest sig. Strö över osten. Fördela över lök och potatis. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills flanen fått fin färg.
  4. Toppa flanen med sillbitar, klicka på crème fraiche, garnera med ramslök och dillvippor. Peppra.