Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färskost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

1 burk
  • 2 l mjölk
  • 2 msk filmjölk
  • 2 droppar löpe (finns att köpa på Apoteket eller nätet)

Så här gör du

  1. Dag 1: Koka upp mjölken till 97 grader och låt svalna till 25 grader. Tillsätt filmjölken och rör runt. Låt stå i 1 ½ timme. Tillsätt löpen och blanda runt. Låt stå över natten i rumsvärme eller i minst 12 timmar.
  2. Dag 2: Nu har mjölken stelnat och blivit en ostmassa. Låt massan rinna av i en silduk över en bunke i 6–12 timmar.