Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färska vårrullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

10 stycken
  • 10 rispapper
  • 2 gurkor
  • 5 morötter
  • 400 g fast tofu
  • 4 dl machésallad
  • ½ dl mynta, basilika och/eller koriander
  • 1 röd paprika

Nước Chấm Dippsås

  • 3 msk varmt vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk pressad lime- eller citronsaft
  • 1 msk sojasås
  • 1 krm chilipasta
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Så här gör du

  1. 1. Strimla gurkor och morötter med en julienneskärare, skär paprika och tofu i stavar.
  2. 2. Häll upp varmt vatten i en relativt stor platt ugnsform. Doppa rispappret (ett papper i taget) i vattnet i ca 5–10 sekunder, låt sedan vattnet droppa av och placera rispappret på en ren yta (t.ex. en skärbräda).
  3. 3. Lägg grönsakerna i mitten på rispappret (en bunte morotsstrimlor, en bunte gurkstrimlor, en tofu- och en paprikastav, lite machésallad och några örtblad). Rulla ihop till en fast rulle, vik in sidorna i mitten och fortsätt att rulla – tänk på samma sätt som när du rullar en burrito.
  4. 4. Rör ihop dippsåsen: vispa varmt vatten och socker tills sockret är upplöst. Tillsätt sojasås, citronsaft, vitlök och chilipasta och rör om tills allt blandas väl. Servera rullarna tillsammans med dippsåsen!