Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färska bönor med citron och ­mozzarella


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g färska bönor, till exempel haricots verts

  • 200 g buffelmozzarella

  • 1 litet knippe färsk bladpersilja
  • 
100 g parmaskinka
  • 
1/2 citron, saft och skal
  • 
1/2 dl olivolja

  • flingsalt och nymald svartpeppar



Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka bönorna mjuka i ett par minuter. Skölj dem genast med kallt vatten så att de behåller sin spänst.

  2. Dela mozzarellan i mindre bitar med en kniv eller för hand. Grovhacka persiljan.

  3. Lägg upp bönor varvat med ­mozzarella, persilja och toppa med skivor av parmaskinka.

  4. Blanda samman citronsaft, citronskal, olivolja, salt och peppar. Ringla över salladen och servera genast. Om man är extra hungrig kan man servera nykokt pasta till salladen.