Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färs Ali

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Det här är en mustig färsrätt som jag skapade då en av mina kunder önskade sig en kryddstark rätt med vitkål och nötfärs. Den blev sedermera jättepopulär hos flera andra av mina kunder och den går att variera med olika färser, så som nötfärs, blandfärs, fläskfärs, kycklingfärs, quornfärs – you name it.
Om du väljer att äta den som den är och fördelar den i 8 st matlådor, så ligger den på ca 350 kcal. Jag brukar äta den med broccoli eller haricots vertes, men om man vill ha mer kolhydrater, så passar det fint med ris, potatis eller sötpotatisstavar.

Ingredienser

8 portioner
  • 1 st Vitkålshuvud, ca 2 kg
  • 1 kilo Nötfärs
  • 2 burkar Krossade tomater
  • 1 dl Ajvar Relish (styrkan bestämmer du själv)
  • 1 tsk Meta's Sambal (efter eget tycke och smak)
  • 1 msk Sju kryddor
  • 1 msk Meta's Allkrydda
  • 1 msk Timjan
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Kinesisk Soya
  • 1/2 msk Salt (efter eget tycke och smak)

Så här gör du

  1. Skär vitkålen i ca 1*2 cm bitar
  2. Fräs färsen i rapsoljan i en stekgryta tills den precis blivit genomstekt
  3. Tillsätt vitkålen och låt den fräsa ihop med färsen tills alltsammans fått lite färg
  4. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra under lock i ca 15 min
  5. Smaka av
Du kanske även gillar