Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Farrosallad med parmesankyckling och tryffelmajonnäs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 ½ dl farro (hela korn av emmer eller dinkelvete)
  • 2 kyckling filéer à cirka 200 g
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl nyriven parmesanost
  • 2 ½ dl ströbröd
  • olivolja
  • salt & svartpeppar

Sallad:

  • 1 huvud romansallad
  • 50 g rucolasallad
  • 5 körsbärstomater
  • 1 liten rödlök
  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 10 rädisor
  • 3 msk rostade pinjenötter

Dressing:

  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger + salt

Tryffelmajonnäs:

  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl rapsolja
  • vit tryffelolja

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Tillsätt farro och koka på låg värme i cirka 10 minuter, eller enligt anvisningarna på förpackningen. Spola hastigt av kornen med kallt vatten i ett durkslag, och låt dem rinna av och svalna. Häll över kornen i en stor salladsskål.
  2. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär försiktigt tre tunna skivor på längden, parallellt med handflatan. Gör likadant med den andra filén. Torka av skivorna med hushållspapper.
  3. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt parmesanen och rör ihop till en smet. Fördela hälften av ströbrödet jämnt över ett fat. Salta och peppra kycklingskivorna, doppa dem i äggsmeten och lägg dem sedan försiktigt på fatet med ströbröd. Skeda över resten av ströbrödet och tryck varsamt ovanpå så att det fastnar på båda sidor i ett tunt lager.
  4. Värm olja i en stekpanna och stek kycklingen i 5–10 minuter, eller tills skivorna är helt genomstekta och gyllenbruna. Låt dem svalna och skär dem sedan i strimlor.
  5. Riv romansalladen i bitar, skölj och torka dem. Använd antingen en salladsslunga, eller skaka noggrant av vattnet. Lägg all sallad i en stor salladsskål. Dela tomaterna, strimla rödlöken tunt, skär morötterna i tunna stavar och gurkan och rädisorna i skivor.
  6. Lägg äggulor, vinäger, senap och salt i en rundbottnad skål. Tillsätt rapsoljan under kraftig vispning, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, och sedan i en tunn stråle. Tillsätt tryffeloljan droppvis och smaka hela tiden av för att få fram önskad smak.
  7. Lägg samtliga salladsingredienser i en serveringsskål. Blanda försiktigt ner farrokornen och kycklingen, tillsätt dressingen och blanda väl. Servera salladen tillsammans med tryffelmajonnäsen.