Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Farmor Carins goda skink- & broccolipaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl Vetemjöl
  • 125 g Smör
  • 2 msk Vatten

Fyllning: :

  • 3 st Ägg
  • 3 dl Grädde
  • 150 g Västerbottenost
  • Valfri mängd Salt
  • Valfri mängd Svartpeppar
  • Valfri mängd Rökt skinka/ kassler
  • Valfri mängd Broccoli
  • 1 gul lök

Så här gör du

  1. Pajdeg: Sätt på ugnen på 210 grader. Blanda därefter ihop ingredienserna till din pajdeg.
  2. Tryck ut din deg i en smord pajform och nagga den. Placera den 15 minuter i kylskåpet och låt den vila.
  3. Förgrädda sedan din deg i ugnen ca 10 minuter.
  4. Under tiden du förgräddar kan du skära upp skinka och lök och steka upp det separat i en stekpanna. Stek det tills det fått en fin gyllene färg.
  5. Koka upp broccolin och försök sedan att pressa ut de mesta av vätskan ur den, för att sedan hacka den till en storlek du tycker om.
  6. Nu kan du börja med din äggstanning innehållande ägg, grädde, västerbottenost, salt och peppar.
  7. Blanda din äggstanning med broccolin, skinkan och löken. Lägg det på den förgräddade degen och kör in den i ugnen.
  8. Nu ska pajen gräddas ca 25-30 minuter.
  9. Smaklig måltid!