Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Färgstark 
plocktallrik

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g polkarödbetor

  • några skivor parmaskinka

  • 3 msk olivolja
  • 
1 msk vit balsamvinäger
  • 
salt och peppar

  • 2 avokador

  • 3 msk olivolja

  • 2 knippor färsk sparris

  • 70 g pinjenötter

  • 200 g halloumiost

  • smör eller kokosfett att steka i


Så här gör du

  1. Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och häll över olivolja, vinäger, salt och peppar.
  2. 
Mosa avokadorna och blanda med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Rulla in röran i ­parmaskinkan.

  3. Skär av det nedersta på sparrisen och koka den i några minuter. Häll av vattnet och lägg dem på en tallrik. Häll över lite olivoja och vinäger.

  4. Rosta pinjenötterna i en torr ­stekpanna och skär halloumiosten i skivor.

  5. Stek halloumiosten i smör eller kokosfett.
  6. 
Lägg upp allt på tallrikar.