Logga in här

Farfar Arnes sill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 65 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 4 sillfiléer (1 burk Abba inläggningssill)
  • 2-3 röda lökar
  • 2-3 morötter
  • 1 knippe dill (ska var ganska mycket)
  • 8-10 hela kryddpepparkorn
  • 10-15 hela vitpepparkorn

Lagen

  • 1/2 dl ättika
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl socker

Så här gör du

  1. Koka upp lagen och låt kallna.
  2. Krossa pepparkornen i mortel och blanda ner i lagen.
  3. Skär de hela filéerna på tvären i 1,5-2 cm breda gaffelbitar.
  4. Skiva rödlöken i tunna ringar. Skär tunna morotsslantar av morötterna. Klipp dillen.
  5. Varva sillfiléer, lökringar och morotsskivori en glasburk. Häll över lagen så det täcker.
  6. Lägg på lock och låt stå i kylen i cirka 3 dygn.