Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fänkålssill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 förpackning inläggningssill á 420 g
  • 2 rödlökar
  • 1 fänkålsstånd

Ättikslag

  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk nystötta fänkålsfrön

Så här gör du

  1. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna.
  2. Skölj sillfiléerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär sillen i mindre bitar.
  3. Skiva löken och fänkålen tunt.
  4. Varva sill, lök och fänkål i en väl rengjord burk och häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn innan servering.