Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fänkålsoppa med lammfrikadeller

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion

Fänkålsoppa

  • 1 Stor strimlad fänkål
  • 1 Stor finhackad schalottenlök
  • 2 Små finhackade vitlöksklyftor
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • salt och vitpeppar efter smak
  • smör till stekningen

Lammfrikadeller

  • 1-0,5 Sats av mina lammfärsburgare

Servera med

  • Rostad vitlökssås med mascarpone, se mitt recept
  • naturell turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Blanda samman en halv eller en hel sats av mina lammfärsburgare, låt färsen vila.
  2. Gör rostad vitlökssås med mascarpone, se mitt recept.
  3. Strimla fänkålen och stek dem tillsammans med lök och vitlök i en rejäl klick smör. Fräs dem några minuter. Häll på buljong och vin och låt det puttra under lock cirka 20 minuter eller tills fänkålen är mjuk. Soppan ska mixas, smakas av med salt och vitpeppar.
  4. Koka upp vatten i en kastrull. Forma små bollar av färsen. Lägg i dem i sjudande vatten cirka 5 minuter innan du tar upp dem. Håll dem varma tills soppan är klar.
  5. Häll upp soppa i en skål, lägg ner några frikadeller och servera med vitlökssåsen eller vanlig turkisk yoghurt.