Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fänkålsmusslor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Musslor är både fest och vardagsmat tycker jag.
Det kostar inte så mycket och man kan få en onsdag att kännas som fredagskväll! Lite lyx mitt i veckan som plånboken klarar av:)
Och SÅ enkelt och snabbt!!!

Kanske har du inte vitt vin hemma, eller kanske gillar inte barnen smaken…därför testade jag utan vin i receptet.
Testa med lite aioli till, en klick yoghurt/creme fraîche eller min rostade vitlökssås med mascarpone!

Ingredienser

4 portion förrätt!!

Fänkålsmusslor

  • 1 kg blåmusslor
  • 1 st fint skivad morot
  • 1 st Liten tunnskivad fänkål
  • 3-5 st Vitlöksklyftor beroende på styrka o storlek
  • 2 st Stora finhackade schalottenlök
  • 2 dl hett vatten
  • 2,5 msk koncentrerad fiskfond
  • Önskad mängd chilipulver
  • 2 dl grädde
  • 0,5 st pressad saft av citron

Tillbehör

  • Gott bröd, ev se recept på mitt majsbröd
  • Aioli eller se recept på min rostade vitlökssås

Så här gör du

  1. Tvätta och skölj musslorna noga. Ta bort luddet på dem och släng dem som är öppna eller med trasigt skal. Hetta upp en panna med smör och fräs fänkål, morot, vitlök, lök och chili tills det fått lite färg. Häll på vatten, citron och fond. Lägg i musslorna och sätt på lock och låt det koka upp. Rist om i pannan/grytan. Låt dem koka ordentligt ett par minuter.
  2. Ta ur musslorna och rensa bort de som inte öppnat sig. Smaka av såsen, behövs salt eller vitpeppar??? Lägg tillbaka dem igen och häll på grädden så det får bli ordentligt varmt! Servera omgående och njut! Vill du så häll över hackad persilja och nymalen vitpeppar.