Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fänkåls- och äppelslaw

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 röd lök
  • 2 äpplen
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • ½ dl hackad mynta
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär fänkål och rödlök i tunna skivor (helst på mandolin). Kärna ur äpplena och hacka dem grovt. Blanda alltsammans med en nypa salt och zest och saft från citronen. Låt stå i 30 minuter.
  2. Krama ur överflödig vätska och blanda sedan i de återstående ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.