Logga in här

Falukorvsgratäng – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 368 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pastaskruvar
  • 1 falukorvsring, cirka 800 g
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g valfri smaksatt färskost
  • 1/2 dl ajvar (stark eller mild efter eget tycke)
  • salt och svartpeppar
  • 100 g riven mozzarella

Till servering

  • en fräsch grönsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag. Häll pastan i en stor ugnsform, cirka 20 × 30 cm.
  3. Skär falukorven i tunna skivor och sprid ut dem jämnt över pastan. Skär tomaterna i klyftor och strö ut dem ovanpå.
  4. Vispa ihop grädde, färskost och ajvar. Smaka av med salt och peppar. Ringla ner såsen i formen och strö osten ovanpå.
  5. Gratinera i 15 minuter.
  6. Servera gratängen tillsammans med en grönsallad.