Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorvsgratäng – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Falukorv är ju så gott! Det här blir snabbt en vardagsfavorit och uppskattas både av stora som små.

Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Middagstipset” (Bonnier Fakta) som bland annat finns på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g pastaskruvar
  • 1 falukorvsring, cirka 800 g
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g valfri smaksatt färskost
  • 1/2 dl ajvar (stark eller mild efter eget tycke)
  • salt och svartpeppar
  • 100 g riven mozzarella

Till servering

  • en fräsch grönsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka pastan al dente och låt den rinna av i ett durkslag. Häll pastan i en stor ugnsform, cirka 20 × 30 cm.
  3. Skär falukorven i tunna skivor och sprid ut dem jämnt över pastan. Skär tomaterna i klyftor och strö ut dem ovanpå.
  4. Vispa ihop grädde, färskost och ajvar. Smaka av med salt och peppar. Ringla ner såsen i formen och strö osten ovanpå.
  5. Gratinera i 15 minuter.
  6. Servera gratängen tillsammans med en grönsallad.
4 kommentarer om "Falukorvsgratäng – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Wengen

      Hej,
      Och tack för att du uppmärksammade detta.
      Det ska vara 1/2 dl ajvar. Det föll bort tidigare men står nu i receptet.
      Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Britt O'Shea Fd Skov

      Hej,
      Det ska vara 1/2 dl ajvar. Det föll bort tidigare men står nu i receptet.
      Mvh Mitt kök-redaktionen