Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorv i ugn – recept av Tommy Myllymäki

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 104 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g falukorv i skivor
  • 2 äpplen, ej för syrliga
  • 2 gula lökar
  • smör till stekning
  • 100 g riven västerbottensost
  • 1 msk plockad timjan
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 200 g sockerärtor
  • 2 sticklökar
  • 1 tsk ättika
  • 3 tsk olivolja
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Stek falukorven gyllene i smör.
  2. Tärna äpplena och tag bort kärnhuset, tärna löken.
  3. Stek äpple och lök mjukt i smör.
  4. Sås: Fräs mjöl och timjan i smör i 1 minut, tillsätt mjölken och koka ihop till fin sås
  5. Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen.
  7. Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter.
  8. Skär sockerärtorna i tunna strimlor. Skär sticklök i tunna ringar. Blanda med ättika och olivolja och krydda med salt.
3 kommentarer om "Falukorv i ugn – recept av Tommy Myllymäki"
  • Lenaa
    Lenaa

    Mums. Jag Lagade detta igår. Det blev otroligt gott. Tack för receptet. ☺

  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Hej Lena,
    Vad kul att du gillade receptet!

    Mvh,
    Beatrice – Mitt kök

  • Msclara
    Msclara

    hej, jag undrar om man kan byta ut äpplen mot pärron istället? 🙂 Jag har tänkt att laga den idag.