Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Falukorv med couscous, rostade grönsaker, harissa och vitlökscrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 1 sötpotatis
  • 1-2 röda paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 stånd fänkål
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • honung
  • 1/2- 3/4 dl olivolja
  • 1 msk harissa
  • ca 500 g falukorv

Vitlökscrème

  • 1 burk crème fraiche
  • 1-2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala löken och sötpotatisen och dela i bitar. Dela även fänkål och paprika i bitar. Lägg sötpotatis och fänkål i en ugnsfast form och häll över olivolja, honung, salt och peppar. Rosta i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Ta ut formen och lägg i paprika och lök. Blanda om. Sätt in i ugnen igen och rosta ytterligare 10-15 minuter. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda couscous och de rostade grönsakerna i en skål. Blanda olivolja och harissa och häll det över couscousen. Blanda om.
  4. Skiva falukorven och stek den ett par minuter på varje sida.
  5. Blanda ingredienserna till vitlöks- krämen. Servera tillsammans med korven och grönsakscouscousen.